Vestfyns Gymnasium og Assens Forsyning A/S har indledt et udviklingssamarbejde, der skal give 2. g studerende på bioteknologi-linjen mulighed for at komme helt tæt på bæredygtig håndtering af spildevand i et forsyningsselskab. I februar 2025 indtager de første 31 studerende Kredsløbslaboratoriet lidt uden for Assens i forbindelse med opstart af deres studieretningsopgave.
Studieretningsprojektet i 2. g har et højt fagligt ambitionsniveau, og Assens Forsyning ser frem til samarbejdet med Vestfyns Gymnasium.
-Projektet ligger i naturlig forlængelse af vores ambitioner om at give børn og unge fra kommunens uddannelsesinstitutioner et praktisk perspektiv på bæredygtig håndtering af spildevand. Samtidigt vil det bidrage til videreudvikling af vores nuværende skoletjeneste, der er målrettet 7.-9. klassetrin. Her har 120 elever gennemført heldagsforløbet siden august 2024, og vi har fået meget fine tilbagemeldinger fra både lærere og elever. Jeg håber, at vi får samme fine feedback fra Vestfyns Gymnasium, når pilotprojektet er færdigt, fortæller Henrik Boesen, direktør i Assens Forsyning A/S.
Klar kobling mellem teori og praksis
Vestfyns Gymnasium ser meget frem til det kommende samarbejde med Assens Forsyning. Adgangen til renseanlægget vil give deres elever fra studieretningen i bioteknologi mulighed for at kombinere den teoretiske viden fra fagene matematik og bioteknologi med en case fra den virkelige verden.
-Studieretningsprojektet er en stor milepæl i 2. g, og med samarbejdet vil de studerende få en meget konkret og virkelig case at arbejde med. Vi planlægger fx, at de skal arbejde i Kredsløbslaboratoriet med de kemiske processer i spildevandsrensning, og foretage komplicerede computermodelleringer af procesdata fra en ”rigtig” virksomhed. Casen vil bidrage til at de studerende oplever en klar kobling mellem teori og praksis, hvilket helt sikkert vil være med til at motivere dem i deres videre studier, siger initiativtagere og ansvarlige for studieretningsprojektet på Vestfyns Gymnasium, Nicolai Christian Bruun, lektor i biologi og kemi samt Jens Sherman Christensen – lektor i matematik og fysik.