Begår du de 7 fejl, når du tømmer dit opsamlingskar?

De-7-stoeste-fejl-ved-toemning-af-opsamlingskar

… og hvordan får du lækagen sikkert ud af baljen?

Lækagen er røget i fælden og flyder nu stille rundt i dit opsamlingskar – men hvad gør du så? Der er mange måder at tømme det på, men det er ikke alle, der er lige top-smarte. Vi styrer dig uden om de 7 største fejl, når karret skal tømmes – og viser dig. hvordan du tømmer det på en medarbejder- og miljøvenlig måde.

 

1.    Lækage? Den kan da bare svømme løs

Du har en to-do-liste længere end dit højre ben. Så den lækage kan lige dase lidt i opsamlingskarret, til du får tanket op på tidkontoen. Den går ikke, for du er juridisk forpligtet til at tømme karret med det vuns for at sikre karrets kapacitet. Og er dit medie væbnet med fx farlige dampe, så ryger der nogle ekstra streger under vigtigheden af at fjerne den. Men skal du så gå og holde øje med baljen konstant? Niks,  nu kan du blive informeret, når en lækage lander i baljen med vores lækagedetektor.

 

2.    Du går ned på udstyr

Den lækage skal du hurtigt have gjort kål på – og det kan kun gå for langsomt. Hurtigt sakker udstyret ned på prioriteringslisten. Gå aldrig i kamp mod lækagen, før udstyret er på plads.  Beskyttelsesbrillerbeskyttelseshandsker og sikkerhedssko er et must, men alt efter det lækkede medie kan bl.a. beskyttelsestøj også være det.

 

3.    Tippe, tippe, tippe – og så farvel og tak

På højkant og så ud med det. Så nemt er det desværre ikke – i stedet har du en brandfarlig opskrift på sekundære lækager. Selvom du har mullerne i orden, er det heller ikke en femstjernet løsning at løfte karret selv – heller ikke med hjælp fra makkere eller gaffeltrucks. Med bare en smule uheld kan I nemlig ende i kontakt med det lækkede medie.

 

Kan du spotte “fejlen”?

Vi har selvfølgelig ikke glemt de sidste fire fejl. Du kan undgå uheld og det-sker-bar’-ik’-det-der-situationer ved at blive opmærksom på resten af dem her. Hvis du har spørgsmål, kan du få fat i os på 76 24 40 80 eller info@denios.dk.

Vil du have flere gode tips til miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.