Dansk Industri ser positivt på den nye beredskabsaftale, men påpeger behovet for yderligere politiske initiativer og ser frem til en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed i lyset af det stigende trusselsniveau.
Dansk Industri (DI) byder den nye beredskabsaftale velkommen og understreger vigtigheden af øget fokus på cybersikkerhed og beskyttelse af kritisk infrastruktur.
-Den seneste tid viser med al tydelighed, at man ikke kan tale om dansk beredskab anno 2025 uden også at adressere behovet for cybersikkerhed og beskyttelse af kritisk infrastruktur. Derfor er det positivt, at beredskabsaftalen også berører disse vigtige områder, men samtidig er aftalen kun et første skridt på vejen, siger Andreas Holbak Espersen, branchedirektør i DI Digital.
Aftalen inkluderer midler til implementeringen af NIS2- og CER-direktiverne, som vil styrke cybersikkerheden på tværs af EU.
-I DI er vi glade for, at der i aftalen følger midler med til implementeringen af NIS2- og CER-direktiverne, som bliver en afgørende forudsætning for at styrke cybersikkerheden på tværs af hele EU i de kommende år. Her har erhvervslivet brug for en stærk og koordineret indsats fra myndighedernes side for at nå i mål, fortsætter Andreas Holbak Espersen.
Der er dog behov for yderligere initiativer for at imødegå de stadigt skiftende trusler.
-Trusselsbilledet er i konstant bevægelse, og derfor skal ambitionsniveauet helt i top, hvis vi skal gøre os nogen forhåbning om at følge med udviklingen. I DI havde vi gerne set, at der var endnu flere konkrete initiativer på cyberområdet i beredskabsaftalen, og derfor ser vi frem til flere politiske initiativer på området, siger Andreas Holbak Espersen og fortsætter:
-Vi står bl.a. i 2025 uden en national strategi for cyber- og informationssikkerhed, da den seneste udløb ved årsskiftet. Derfor glæder vi os til at se regeringens kommende udspil til en ny strategi, der forhåbentligt vil afspejle, at vi står over for et hidtil uset højt trusselsniveau.
DI tager aktivt del i at finde løsninger på cybersikkerhedsudfordringerne.
-I DI er vi meget optaget af ikke kun at tale om udfordringerne, men også at pege på løsningerne. Derfor tog vi i går initiativ til at samle de største danske leverandører af cybersikkerhed i ”Managed Security Service provider” (MSSP)-kategorien for at drøfte de næste store skridt på området. Det var første gang nogensinde, at deltagerne blev samlet i denne kreds. De kender cybertruslerne – og løsningerne på dem – bedre end nogen andre, og derfor er de for os at se helt oplagte at samle for at få input til DI’s kommende cyberudspil, som vi glæder os til at præsentere, afslutter Andreas Holbak Espersen.