En dansk klimalov – og forbrugere samt et erhvervsliv, der i stigende grad efterspørger grønne, klimavenlige løsninger og produkter har sat bæredygtighed på virksomheders dagsorden.
Et nyt accelerationsprogram af DTU Science Park og Industriens Fond satser stort på de danske klima-iværksættere og sætter skub på de CO2-reducerende løsninger.

CO2-udslip, klimaforandringer og temperaturstigninger er efterhånden blevet hverdagsord for de fleste af os. Global opvarmning er i gang, og de seneste år har været de varmeste nogensinde målt på vores klode.
Derfor var det et vigtigt og ambitiøst skridt i klimakampen, som blev taget i slutningen af 2019, da regeringen, med et bredt flertal i Folketinget, indgik den mest ambitiøse klimalov til dato med et mål om, at Danmark skal mindske CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Midlet til at nå målet er nye teknologier og innovation.
Samtidig efterspørger forbrugere og erhvervsliv i stigende grad grønne og klimavenlige løsninger og produkter.
Hvis danske virksomheder kan imødekomme denne efterspørgsel, kan bæredygtighed blive en lukrativ forretning, der hjælper Danmark til at nå klimalovens 2030-mål om CO2-udledning.
Nyt accelerationsprogram skal bane vejen for danske klimaiværksættere
Hvis danske klimaiværksættere skal have CO2-reducerende løsninger ud og leve og blive til gavn for samfundet, er det essentielt, at de får den hjælp og støtte, der er nødvendig for at få deres løsning på markedet.
DTU Science Park, Danmarks førende vækst- og udviklingsmiljø for deep tech-virksomheder, arbejder hver dag for at støtte og supportere de ca. 300 startups, scale-ups og etablerede virksomheder, som er en del af community’et. Ved at tilbyde de rette faciliteter og shared services, et netværk af mentorer, investorer og rådgivere samt et community baseret på videndeling og samarbejde, sikres de bedste forudsætninger for vækst og udvikling i virksomhederne, som bliver til gavn for det danske samfund og erhvervsliv.
Og nu er tiden kommet til at hjælpe danske klimaiværksættere gennem det nye accelerationsprogram GreenUP Accelerator, som er sat i søen i samarbejde med Industriens Fond og The Footprint Firm.
Accelerationsprogrammet hjælper startups, som har et globalt potentiale både ift. klima og forretning, gennem den svære opstart og til skalering.
Gennem et 20 måneders forløb, hvor klima-startups flytter ind i DTU Science Parks inkubator og accelerator, Futurebox, får klimaiværksætterne den nødvendige hjælp og støtte – lige fra produkt- og forretningsudvikling til funding og netværksskabelse. Gennem disse aktiviteter bliver der arbejdet for at få CO2-reducerende løsninger og produkter på markedet.
DTU Science Park arbejder med bæredygtighed på flere fronter
DTU Science Parks nye klima-accelerator går hånd i hånd med Forskerparkens egne mål om at have større fokus på bæredygtighed og indføre flere tiltag for at sikre en grønnere omstilling. DTU Science Park kommer til at have mere fokus på forskellige bæredygtighedstiltag i de kommende år lige fra energioptimering og madspild til bæredygtige faciliteter og bygninger.
-I DTU Science Park arbejder vi med bæredygtighed på tværs af hele organisationen og i bred forstand, både hvad angår processer samt økonomisk, teknisk og social kvalitet. Vores deep tech-miljø skal styrke vækst og innovation i danske virksomheder og samtidig være med til at understøtte den grønne omstilling i samfundet. Derfor passer GreenUP Accelerator rigtig godt ind i den overordnede bæredygtighedsprofil, vi arbejder for i DTU Science Park, siger Lars Birch, Director of Real Estate & Facilities i DTU Science Park.
GreenUP Accelerator starter op til maj, og der er åbent for ansøgninger til programmet.
Læs mere her.