I Aalborg har Life Science Robotics gjort det til sin mission at bringe avanceret teknologi ind i sundhedssektoren. Virksomheden modtog tirsdag den 12. november DI Aalborg Initiativpris for sin indsats, der skåner personale og hjælper patienter i både Danmark og udlandet.
Life Science Robotics samarbejder med Region Nordjylland om graviditetsscanninger, og i oktober 2024 foretog HERA sin første scanninger af gravide – en verdensnyhed efter flere års udvikling og godkendelser.
-At styrke samarbejdet med erhvervslivet er afgørende. Denne løsning forbedrer arbejdsforholdene og frigør tid for vores medarbejdere, og der er store perspektiver i at skalere og udvide til flere typer scanninger, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).
Hos DI deler man optimismen:
-Danmark står stærkt inden for sundhedsteknologi, og det her projekt viser, hvordan innovation og digitalisering kan løse kritiske udfordringer både lokalt og globalt, fortæller Peter Birkegaard, bestyrelsesleder i DI Aalborg.
-Virksomheder skaber udvikling og løser problemer. Det har sundhedssektoren stærkt brug for, da vi får færre unge og flere ældre. Life Science Robotics bygger en vigtig bro til sundhedssystemet og gør allerede en forskel, både nationalt og internationalt, siger han videre.
Rehabilitering og diagnosticering
Life Science Robotics fokuserer på to hovedområder: Rehabilitering og diagnosticering.
Inden for rehabilitering anvendes robotten ROBERT, som hjælper patienter med genoptræning, især ved gentagne øvelser. ROBERT assisterer, indtil patienten selv kan udføre øvelserne. Det sparer tid og reducerer belastningen på behandlere. Der findes 67 ROBERT-enheder på verdensplan, heraf 18 i Danmark.
Til diagnosticering bruges HERA, en ultralydsrobot, der scanner gravide ved hjælp af synsteknologi og joystick-styring. Dette sikrer præcis overvågning af fostrets udvikling og forbedrer arbejdsmiljøet for personalet.
Direktør Keld Thorsen ser stort potentiale for begge produkter, men også udfordringer:
-Vi startede med fokus på internationalisering, og i Sydøstasien er teknologiintegrationen i sundhedssektoren langt fremme. Efterspørgslen her er høj, og markedsadgangen nem. I Europa og Norden er markedet mere konservativt, men vi er godt på vej, fortæller han.
Prisen blev overrakt tidligere tirsdag den 12. november af DI Aalborgs bestyrelsesleder, Peter Birkegaard, samt Nordjyllands regionsrådsformand Mads Duedahl.
Initiativpris 2024
Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.
Det er bestyrelsen for DI Aalborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen blandt foreningens ca. 1.100 medlemmer.