På Syddansk Universitet undervises og udfordres de ingeniørstuderende i elektronik med real-life industriudstyr, drives og elmotorer. Et projektarbejde kunne eksempelvis være at udforme den elektroniske styring af en gokart-elmotor.
SDU tilbyder de unge ingeniørstuderende at være med til at udvikle fremtidens grønne omstilling i et kreativt studiemiljø, der er baseret på moderne undervisningsfaciliteter og dedikerede undervisere. En væsentlig del af undervisningen og uddannelsen af fremtidens elektronikspecialister er anvendelsen af hightech-teknologier i form af real life industriudstyr og avancerede elektroniske teknikker.
Som en del af uddannelsesprojekterne råder instituttet og de studerende over adskillige avancerede elektroniske testbænke, som giver god indsigt i at håndtere og teste og udforske forskellige kombinationer af industriel elektronisk udstyr og teste moment, hastighed, belastning mv. under realistiske forudsætninger.
Testbænkene kombinerer forskellige opstillinger af avancerede motorstyringer og højteknologiske elmotorer, der med stor fleksibilitet kan teste mange former for elektronisk udstyr.
På testbænkene anvendes motorenheder fra Leroy-Somer (servomotorer, LSMV, Infinity) og M600/M700 drives fra Control Techniques.
Realistisk gokart testbænk
På uddannelsen som elektroingeniør indeholder hvert semester et aktuelt og relevant projektarbejde, som eksempelvis at udforme den elektroniske styring af en gokart-elmotor.
I projektforløbet kommer de studerende til at arbejde med design af motorkontrol, programmering, modulering og simulering af styringen samt design af elektronisk hardware.
Til projektet har de studerende adgang til en ægte gokart med elektromotor samt en tilsvarende testbænk med programmerbare drives og elmotorer.
Alt i alt giver det realistiske projektforløb en brugbar og indlevende forståelse for og viden omkring styring af elektromotorer, der også kan anvendes f.eks. ved styring af elbiler, robotter osv.