Universal Robots A/S har nået endnu en milepæl og kan således meddele, at de har lanceret over 500 produkter igennem deres UR+ økosystem.
Det markerer en betydelig vækst i økosystemet siden det startede i 2016 med en ambition om at gøre Universal Robots (UR) til en open source-lignende platform, der opfordrer udviklere til at skabe banebrydende løsninger. I dag tilbyder UR+ økosystemet en lang række komponenter, pakker, applikationer og løsninger inden for både hardware og software, som er udviklet til at imødekomme adskillige kundebehov.
-Universal Robots bygger på samarbejde og denne milepæl indikerer helt tydeligt at vi er den foretrukne platform for kollaborative robotter, udtaler Kim Povlsen, President hos Universal Robots.
-Vi har et fantastisk økosystem med hundredvis af virksomhedspartnere, som spænder over små udvikler-startups til etablerede og velkendte varemærker. Det er virkelig et alsidigt og stadigt voksende økosystem, siger han videre.
UR økosystemet tilbyder produkter fra enkle applikationer som gribere til fulde løsninger inden for palletering og svejsning. Udviklingen af komplette løsninger har været særligt populære de senere år, hvor der inden for økosystemet har været et stigende fokus på at tilbyde kunderne totalløsninger, som passer til de mest almindelige behov inden for automatisering.
En anden vigtig tendens er den hurtige vækst i antallet af applikationer og løsninger, der er baseret på kunstig intelligens. Virksomheden har således også tilføjet nye produkter, der er designet til at passe med deres nye generation af cobotter med høj belastning.
-Vores økosystem vokser hurtigere end nogensinde og med fysisk kunstig intelligens som den nye bannerfører inden for robotter, bliver vi ved med at se ny og banebrydende innovation der tilføjes økosystemet med hastige skridt. For UR handler det om at give vores kunder muligheden for at vælge mellem teknologi, der er nem at anvende og sammen med vores partnere konstant at rykke grænserne for, hvad der kan automatiseres og hvor enkelt det kan gøres, forklarer Kim Povlsen afslutningsvis.