Tirsdag den 14. maj var en helt særlig dag. Her åbnede Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR) deres fælles nye 20.000 kvm store hovedkvarter. 270 indbudte gæster fejrede åbningen.
Det gav genlyd i branchen, da UR og MiR, der begge er en del af Teradyne Robotics, i begyndelsen af marts 2020 annoncerede, at de ville bygge et fælles hovedkvarter. Nu fire år efter står den imponerende bygning klar til at huse de to virksomheders omkring 550 ansatte. Målet er at skabe et fælles kraftcenter, hvor man kan udveksle viden og accelerere innovationen inden for avanceret robotteknologi.
Åbningen bød på taler, paneldebat og rundvisning i det fælles showroom.
Først på podiet var Kim Povlsen og Jean-Pierre Hathout, der er Presidents hos henholdsvis UR og MiR.
-Vi bliver flere og flere mennesker på jorden. Og for at få det hele til at løbe rundt, betyder det, at vi nok aldrig skal pensioneres….. eller at vi benytter alternativet: automatisering.
Sådan Indledte Kim Povlsen åbningen.
-Men at gøre dette via automatiseirng kræver samarbejde, partnerskaber, nye platforme og ikke mindst en kultur bestående af sand innovation. Og det er netop essensen med vores nye fælles robothovedsæde, fortsatte han. Ved at mødes over kaffemaskinen og ved at hylde ”open doors policy” opstår innovationen.
-Bygningen er et fint billede på den udvikling, som både UR og MiR har gennemgået de sidste mange år. Desuden samles ansatte og aktiviteter nu på fælles adresse; førhen var bl.a. MiR spredt ud på forskellige adresser i Odense, fortalte Jean-Pierre Hathout efterfølgende. Det her kæmpe nye hovedkvarter er et fyrtårn og et ”global standout” i robotkredse. Vi forestiller os, at det bliver et kraftcenter i Odense og et samlingspunkt for den fynske robothub.
Jean-Pierre Hathout takkede Teradyne for deres rolle i de to virksomheder.
Greg Smith, CEO for Teradyne Robotics, var også til stede til åbningen, hvor han blandt andet kort fortalte om Teradynes historie siden etableringen i 1962. Herefter takkede og hyldede han en række danske robot-personligheder, der alle har haft en finger med i UR’s og MiR’s succes.
Rækken af åbningstalere sluttede med Odense Borgmester Peter Rahbæk Juel, der ikke lagde skjul på vigtigheden af det fælles hovedkvarter for Odense. Han brugte ord som ”verdens størte cobot- og AMR-hub” og omtale UR og MiR som ægte rockstjerner.
Åbningen fortsatte med en paneldebat med Deepu Talla, Vice President of Robotics og Edge Computing hos NVIDIA, Rainer Brehm, CEO hos Siemens Factory Automation og Ujjwal Kumar, Group President hos Teradyne Robotics. Panelisterne debatterede anvendelsen af fysisk AI på tværs af industrier og fremhævede den banebrydende styrke ved avanceret automatisering for virksomheder og arbejdspladser.